Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@21:28:26 GMT

ريشه هاي بي علاقگي به رابطه جنسي

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۲۶۴۶۳

ريشه هاي بي علاقگي به رابطه جنسي

خبرگزاري آريا -

ريشه هاي بي علاقگي به رابطه جنسي
«تقريبا 3 سال و نيم است كه ازدواج‌ كرده‌ام. از نگاه ديگران زوج خوشبختي به نظر مي‌رسيم اما واقعيت اين است كه با همه عشق و علاقه‌اي كه بين من و همسرم وجود دارد، روابطمان فقط محدود به گفتن، خنديدن، بيرون رفتن و... است و روابط زناشويي جايي در زندگي ما ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همسرم در اين‌مورد اصلا حرف نمي‌زند و زماني هم كه راجع به اين مساله با او صحبت مي‌كنم درنهايت در جواب مي‌گويد زندگي كه فقط به اين مساله خلاصه نمي‌شود.»
«مدت يکسال است ازدواج کرده ام ولي هيچ علاقه اي براي نزديکي با همسرم ندارم. هرچه سعي مي کنم، نمي توانم از آن لذت ببرم، اين مشکل را چطور بايد حل کنم؟ چون زندگي ام دارد از هم مي پاشد.»
اين ها نمونه اي از مشکلات زناشويي زوج ها مي باشد. با دکتر قائدي، روان‌پزشك، عضو هيات علمي دانشگاه شاهد و عضو گروه پژوهشي خانواده و سلامت جنسي، درباره دلايل و درمان‌هاي کاهش ميل جنسي مردان گفت‌وگو کرده‌ايم.
چرا بعضي مردان تمايلي به برقراري رابطه زناشويي با همسرشان ندارند؟
اصولا داشتن فعاليت جنسي چه در زنان و چه در مردان امري چندبعدي است و عوامل مختلفي مانند همسر، شرايطي که رابطه در آن اتفاق مي‌افتد و عوامل فردي در شکل‌گيري آن مداخله دارند بنابراين اين مساله بايد از جنبه‌هاي مختلف كه در ارتباط با آن است مانند ميل جنسي، برانگيختگي، ارگاسم و... و از ديدگاه عوامل فردي، بين‌فردي، روان‌شناختي، پزشکي، محيطي و... بررسي شود.
اينكه برخي مردان تمايلي به داشتن روابط زناشويي با همسرشان ندارند، امري است که ممکن است عوامل متعددي در آن نقش داشته باشند. مهم‌ترين نكته در تبيين چگونگي اين مساله، دانستن اين موضوع است که اين اتفاق در چه شرايطي رخ داده است؟ آيا از همان سال‌هاي اوليه زندگي مشترک بي‌ميلي وجود داشته است يا تحت شرايط زماني و مکاني خاصي اين مساله شکل مي‌گيرد؟ آيا ممکن است بي‌ميلي تحت‌تاثير مسايل ديگر (مشاجره با همسر، استرس، مشكلات اقتصادي و...) باشد؟ و سوال‌هاي متعدد ديگري که لازم است پاسخ آنها به دقت بررسي شود.
يک فرد معمولي از کجا مي‌تواند متوجه شود که احتمالا با کاهش ميل جنسي مواجه شده است؟
اغلب افراد ميل جنسي را شهوت و هواي نفساني مي دانند اگرچه اين اصطلاحات مي‌تواند تاحدي احساسات مربوط به ميل جنسي را توصيف کند، اما اصطلاح ميل جنسي پيچيده‌تر از اين مسايل است. ميل جنسي، يک مرحله روان‌شناختي است که طي آن فرد تمايل به خيال‌پردازي و داشتن فعاليت جنسي دارد. مشکلات مرتبط با ميل جنسي، زماني مطرح مي‌شود که افراد نداشتن ميل‌جنسي يا ميل‌جنسي پايين را تجربه کنند، درحالي که ساير افراد ميل جنسي بالا يا دائمي دارند. ميل جنسي بسيار بالا يا بسيار پايين مي‌تواند براي افرادي که اين مشکلات را تجربه مي‌کنند، ناراحت‌کننده و آزاردهنده باشد و طبيعي است که طرف مقابل را هم ناراحت کند.
ميل جنسي پايين يک اختلال (بدکارکردي) محسوب مي‌شود درحالي که ميل جنسي بسيار بالا، اغلب به عنوان اعتياد جنسي تلقي مي‌شود. مشکلات مرتبط با ميل جنسي چه در مردان و چه در زنان، با توجه به مسايلي مانند نبود رغبت، اشتياق و ميل (در ارتباط با شرايطي از قبيل خيال‌پردازي‌هاي جنسي، خودارضايي يا داشتن رابطه جنسي) تعريف مي‌شود.
بي‌ميلي جنسي به 2 نوع بي‌ميلي جنسي موقعيتي و بي‌ميلي جنسي فراگير تقسيم مي‌شود. زماني که فرد نسبت به همسرش در شرايط خاصي مثلا در محيط خانه بي‌ميل است، ولي در مسافرت و خارج از خانه به برقراري رابطه زناشويي تمايل دارد ميل جنسي از نوع موقعيتي است اما زماني که در هر شرايط ميلي به برقراري رابطه وجود نداشته باشد، از نوع فراگير است.
چرا بعضي مردان ميل جنسي خود را از دست مي‌دهند؟ چه عواملي باعث مي‌شود ميل جنسي كاهش پيدا كند؟
وجود مشکلات روان‌شناختي مانند اضطراب، به‌خصوص افسردگي هم به دليل بروز اين اختلال و هم مصرف داروهاي ضدافسردگي (به‌خصوص فلوکستين)، باعث کاهش ميل جنسي مي شود. به‌علاوه طرز تفکر و نگرش‌هاي فرد تاثير بسزايي در عدم تمايل به داشتن رابطه زناشويي دارد. بسياري از زنان و مردان رابطه را صرفا وسيله‌اي براي تداوم نسل مي‌دانند و معتقدند داشتن رابطه رناشويي با هدفي غير از اين، گناه محسوب مي‌شود بنابراين طبيعي است که براي ايجاد رابطه در زمان‌هاي ديگر اقدام نکنند.
از طرفي نوع نگرش فرد نسبت به عملکردش نيز باعث کاهش ميل جنسي او مي‌شود مثلا مرداني که تصور مي‌کنند در هرشرايطي بايد آمادگي لازم براي برقراري رابطه زناشويي داشته باشند، وقتي در عمل با شکست مواجه مي‌شوند ممکن است نسبت به توانمندي خود شک كنند و عزت‌نفس جنسي‌شان کاهش يابد و ديگر ميلي به داشتن رابطه نداشته باشند.
البته وجود مشکلات جنسي ديگر مانند اختلال در نعوظ، انزال زودرس در مردان و نگرش‌هاي منفي‌اي که فرد به عملکرد جنسي خود پيدا مي‌کند و حتي مشکلات جنسي زن مانند خشکي واژن، درد و...، ترس از تکرار شکست و عدم موفقيت رابطه جنسي يا ارضانكردن همسر و آزار و اذيت او حين برقراري رابطه زناشويي (به دليل درد ناشي از مقاربت) همگي باعث مي‌شود ميل به رابطه زناشويي کاهش پيدا کند. علاوه بر مشکلات روان‌شناختي و جنسي، وجود مشکلات جسماني مانند سرطان نيز باعث کاهش ميل‌جنسي مي‌شود و بيماري‌هاي قلبي‌-‌عروقي، فشارخون بالا، کلسترول بالا و ديابت هم با کاهش جريان خون به ناحيه تناسلي ميل جنسي را کاهش مي‌دهند.
داروها هم مي‌توانند باعث كاهش ميل جنسي مردان شوند؟
بله، مصرف برخي داروها مانند داروهاي ضدافسردگي (به‌خصوص فلوکستين) و ضدفشارخون يا ضدريزش مو باعث کاهش ميل جنسي مي‌شود.
آيا مشکلات هورموني هم ميل جنسي مردان را کاهش مي‌دهد؟
اختلال‌هاي تيروييدي و تومورهاي غده هيپوفيز، ممکن است باعث کاهش ميل جنسي شود. افرادي که سطح تستوسترونشان پايين‌تر از سطح طبيعي است، کاهش ميل جنسي را تجربه مي‌کنند. چند دليل احتمالي براي کاهش سطح تستوسترون وجود دارد که با آزمايش‌هاي پزشکي و تست‌هاي آزمايشگاهي مشخص مي‌شود. هرچند هنوز تاثير پايين‌بودن سطح هورمون بر كاهش ميل جنسي چندان روشن نيست اما در مردان پايين بودن سطح هورمون تستوسترون هميشه با کاهش ميل جنسي همراه است. افزايش پرولاکتين و مشكل‌هاي تيروييدي به‌خصوص کم‌کاري آن نيز در کاهش ميل‌‌جنسي موثر است.
عده‌اي معتقدند گذراندن تمام زمانشان با همسر، ميل جنسي شان را نسبت به او کم مي‌کند. آيا علم اين ادعا را مي‌پذيرد يا تنها جنبه توجيهي دارد؟
کاهش ميل جنسي به‌طور ناگهاني به‌وجود نمي‌آيد و روندي تدريجي دارد؛ اگر فردي طي چند سال به مدت چند ماه، تمايلي به رابطه زناشويي نداشته باشد، دچار کاهش ميل شده است. البته طبيعي است که به‌مرور حرارت رابطه همسران کاهش مي‌يابد و براي جذاب ماندن در نظر يکديگر بايد تلاش بيشتري کنند.
براي يافتن علايم هشداردهنده پاسخ به پرسش‌هاي زير مي‌تواند كمك‌كننده باشد؛ در خانه فقط هنگام خواب به فکر رابطه زناشويي مي‌افتيد؟ اين رابطه، احساس ارتباط و اشتراک به شما نمي‌دهد؟ يکي از شما هميشه آغازگر و هميشه تحت فشار است؟ رابطه زناشويي يک فعاليت معمولي و مکانيکي شده است؟ هرگز در مورد همسرتان تفکرهاي جنسي نداريد و نهايتا يكي، دو بار در ماه رابطه زناشويي داريد؟ اگر پاسخ به بيشتر اين عبارت‌ها در مورد فرد مثبت باشد، احتمال دارد تا مدتي نه‌چندان دور دچار کاهش ميل جنسي شود.
کيفيت رابطه يک مرد با همسرش مي‌تواند بر ميل جنسي او به همسرش موثر باشد؟
بسياري از زوج‌ها در شرايط نامناسب با هم رابطه برقرار مي‌کنند؛ آنها اغلب به دليل مشغله‌هاي کاري، خستگي جسماني و رواني، نگراني‌هاي شغلي و خانوادگي آمادگي لازم براي داشتن رابطه ندارند ولي با توجه به دلايلي مانند فشار همسر و علاقه و احترام به او با اين تصور كه انجام وظيفه مي‌کنند، اين كار را انجام مي‌دهند بنابراين طبيعي است رابطه موفقيت‌آميزي نداشته باشند.
چنين شرايطي عموما باعث کاهش ميل جنسي در هر دو جنس مي‌شود. اين مساله زماني حاد مي‌شود که مدت زمان بيشتري از ازدواج گذشته باشد و مسايلي مانند نگهداري از فرزندان، عادي‌شدن روابط و الگوهاي جنسي روزمره و تکراري نيز به آن اضافه شده باشد. حتي در مواردي مرد نسبت به همسرش احساس خاصي دارد، چون او را به ياد فرد مهمي در زندگي‌اش مانند مادر و... مي‌اندازد.
در اين حالت ميل جنسي‌اش را به همسرش از دست مي‌دهد. در کنار عوامل روان‌شناختي، پزشکي و عوامل فردي، عوامل بين‌فردي و روابط عاطفي زوج نيز در اين امر نقش بسيار مهمي دارد. نوع روابط حاکم در تعيين اين مساله که زن و مرد چگونه با مشکلات مختلف خود کنار مي‌آيند، تعيين‌کننده است. عشق و علاقه به يکديگر، درک متقابل نيازها و خواسته‌هاي هم و درک شرايط خاص زماني و مکاني که زوج در آن به سر مي‌برد، عوامل موثري هستند که ميل جنسي را تحت تاثير قرار مي‌دهند.
البته صرفا عشق و علاقه براي داشتن ميل جنسي کافي نيست و زن و مرد بايد نسبت‌به يکديگر جذابيت جنسي نيز داشته باشند، شرايط يکديگر را درک كنند و مدام براي ايجاد رابطه زناشويي همديگر را تحت‌فشار قرارندهند. هدف از داشتن رابطه زناشويي کسب لذت است بنابراين بايد در اين ارتباط با يکديگر به توافق برسند. ممکن است با وجود علاقه بين زوج‌، يکي از آنها براي ديگري جذابيت جنسي نداشته باشد و همسرش نتواند با او ارتباط برقرار کند يا زوجي به دليل فقدان مهارت‌هاي عاطفي و جنسي نتوانند به شکل مناسب نيازها و خواسته‌هاي يکديگر را درک و ارضا كنند.
تعارض‌هاي زناشويي، نداشتن توافق، ناسازگاري، عدم اعتماد و احترام، احساس خشم و نفرت، توجه‌نداشتن به نيازهاي هم، نبود عشق و علاقه، روابط بين‌فردي آسيب‌ديده و... باعث کاهش ميل و رضايتمندي جنسي مي‌شود.
مهم‌ترين نکته‌اي که در درمان مشکلات جنسي بايد در نظر داشت، چيست؟
مهم‌ترين نکته،‌ شناخت دقيق عوامل ايجادکننده مشکل و جوانب مختلف آن است تا بتوان برنامه‌ريزي درماني و آموزشي لازم را ارائه داد. به همين دليل توصيه مي‌شود فرد براي ارزيابي‌ دقيق و درمان موثر به پزشك متخصص مراجعه كند. با توجه به نوع مشکلات ايجادکننده، درمان‌ها متفاوت است.
درمان بي‌ميلي جنسي يا هر نوع مشکل جنسي ديگر، تا زماني که مشکلاتي مانند تعارض‌هاي زناشويي، مشکلات روان‌شناختي، ارتباطي، پزشکي و... حل نشده‌اند، کاري بي‌فايده است بنابراين بايد ابتدا عوامل ايجادکننده جانبي درمان شوند و بعد به حل موثر مشكل‌هاي جنسي فرد پرداخت. زن و شوهري که مشکل جنسي‌شان به دليل تعارض‌هاي زناشويي يا نبود عشق دوطرفه است، ممکن است بتوانند از زوج‌درماني براي رفع مشكلشان بهره ببرند.
به‌طور کلي براي مواجهه با کاهش ميل‌جنسي مردان چه توصيه‌هايي داريد؟
اگر بي‌ميلي ناشي از فقدان جذابيت جنسي همسر است، بايد رويکرد‌هاي مبتني بر تغييرات امکان‌پذير ظاهري همسر اتخاذ شود، در اين‌مورد لازم است زن و شوهر با يکديگر بر سر تغييرات ظاهري امكان‌پذير که جذابيت جنسي ايجاد مي‌کند، به توافق برسند. براي پيشگيري از هر نوع رنجش، اين کار بايد با دقت و نظارت متخصص انجام شود اما اگر مشکل روابط زناشويي زوجي برپايه الگوهاي تکراري و بدون تغيير است، بايد تغييري در الگوهاي رفتار جنسي داده شود. البته اين تغييرها، زماني امکان‌پذير هستند که زن و مرد ميل بالايي به ايجاد بهبود روابط بين‌فردي خود داشته باشند.
اگر كاهش ميل‌جنسي به دليل پايين بودن سطح تستوسترون است، بايد در درمان به سن و وضعيت سلامت فرد توجه خاصي شود مثلا در مردان مبتلا به سرطان پروستات، مصرف تستوسترون باعث پيشرفت سرطان مي‌شود اما در بيشتر مردان اين روش، بي‌خطر است و معمولا افزايش ميل‌جنسي را به دنبال دارد. با مشخص شدن علت مي‌توان برنامه‌هاي درماني را اجرا کرد.
منبع : salamatiran.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۶۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه

این روزها شاهد شکل‌گیری جنبش‌های دانشجویی در راستای حمایت از مردم غزه آن هم در دانشگاه‌های آمریکا هستیم و آنان به تعبیر رهبر انقلاب دانسته‌اند که «بیشترین گرفتاری‌های اقتصادی و اجتماعی و اخلاقی آنان منشأگرفته از سلطه‌ی اختاپوسی صهیونیزم است.» - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حمایت همه‌جانبه آمریکا و اروپا از یهودیان صهیونیست این روزها بیش از پیش برای مردم دنیا نمایان شده است؛ هرچند این سیاست غرب دهه‌هاست آغاز شده و تاکنون تداوم دارد. این مسئله یا به دلیل مرعوبیت آنان از یهود است و یا آنکه با ثروت صهیونیست‌ها مورد تطمیع قرار گرفتند و یا ریشه در نوعی هم‌پیمانی آنان با صهونیست‌ها دارد، همچنان که هم‌اکنون عمده رهبران آمریکا، مسیحیت صهیونیست هستند و حفظ اسرائیل غاصب را تعهد دینی و مذهبی خود تلقی می‌کنند. 

این حمایت و این مقدار از تعهد غرب به ویژه آمریکا از صهیونیست‌ها، سبب عقب‌ماندگی اقتصادی،‌ فرهنگی و سیاسی آنان شده است؛ هرچند در برخی صنایع مثل هوا و فضا و تسلیحات موشکی به رشد قابل توجهی دست یافته‌اند، اما قمار آنان با صهیونیست‌ها سبب شده از سایر عرصه‌ها عقب بیفتند؛ این میزان تسلیحاتی که غرب برای بقای اسرائیل در منطقه هزینه می‌کند، سبب شده بدهی‌های فراوانی متحمل آنان  ملت‌شان شود و از دیگر سو سبب ایجاد جنبش‌های مردمی شده است؛ مضاف بر اینکه این جنبش‌ها در غرب هم‌زمان شده با آنچه که امروز از نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها رقم می‌خورد و سبب شده حس انسان‌دوستی آنان فوران کند و وجدان‌های آنان به بیداری کشیده شود و جنس جنبش‌ها را از نگاه اقتصادی به سمت مطالبه در راستای توقف نبرد غزه سوق دهد.

امام خمینی(ره):ملت‌ها به محکوم‌کردن اسرائیل بسنده نکنند

.

جالب است آنچه که امروز جهان غرب از ددمنشی و سبوعیت صهیونیست‌ها و نیز حمایت دولت‌‌شان از این قوم می‌دانند، ملت ایران با روشنگری‌های امام خمینی (ره)، از همان روزهای آغازین انقلاب نسبت به آن واقف بودند. امام (ره) در جمله‌ای تاریخی و در مصاحبه‌شان با یکی از شبکه‌های غربی اینطور خطاب به ملت آمریکا می‌گویند که «ملت آمریکا می‌فهمند که گرفتار چه رؤسای جمهوری هستند که ملت‌شان را به تباهی کشیده است و آبروی ملت‌شان را در بین مسلمین از بین برده است.» به طور مشخص همان طور که اشاره شد، این تباهی به دلیل حمایت‌شان از صهیونیست‌ها و هم‌پیمانی با آنان است. چند بعد رهبر انقلاب این واقعیت را اینطور بیان می‌فرماید «غرب امروز بر سر دوراهی است؛ یا باید دست از زورگویی طولانی‌مدت خود بردارد و حق ملت فلسطین را بشناسد و بیش از این از نقشه‌ صهیونیست‌های زورگو و ضدبشر پیروی نکند و یا در انتظار ضربه‌های سخت‌تر در آینده‌ی نه‌چندان دور باشد، این ضربه‌های فلج‌کننده فقط سقوط پی‌درپی حکومتهای گوش‌به‌فرمان آنان در منطقه‌ی اسلامی نیست، بلکه آن روزی که ملت‌های اروپا و آمریکا دریابند که بیشترین گرفتاری‌های اقتصادی و اجتماعی و اخلاقی آنان منشأگرفته از سلطه‌ی اختاپوسی صهیونیزم بین‌الملل بر دولت‌های آنهاست و دولتمردان آنان به‌خاطر منافع شخصی و حزبی خود، مطیع و تسلیم در برابر زورگویی‌های کمپانی‌داران زالوصفت صهیونیست در آمریکا و اروپایند، آنچنان جهنمی برای آنان به وجود خواهند آورد که هیچ راه خلاصی از آن متصور نیست

نگاهی به پیش‌بینی رهبر انقلاب درباره بیداری ملت‌ها علیه صهیونیزم بین‌الملل + فیلم

حال این روزها شاهد شکل‌گیری جنبش‌های دانشجویی در راستای حمایت از مردم غزه آن هم در دانشگاه‌های آمریکا هستیم و آنان به تعبیر رهبر معظم انقلاب دانسته‌اند که «بیشترین گرفتاری‌های اقتصادی و اجتماعی و اخلاقی آنان منشأگرفته از سلطه‌ی اختاپوسی صهیونیزم بین‌الملل بر دولت‌های آنهاست» و امروز «آنچنان جهنمی برای آنان به وجود خواهند آورد که هیچ راه خلاصی از آن متصور نیست

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • فال حافظ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • ریشه حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه
  • قیمت افغانی به تومان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت درهم امارات امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دینار عراق امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت لیر ترکیه امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سرآشپز پخت تورم در ایران