Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@19:24:02 GMT

داروهاي موثر در ناتواني جنسي

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۲۲۸۶۱

خبرگزاري آريا -

داروهاي موثر بر ناتواني جنسي در مردان
داروهاي موثر در ناتواني جنسي
در خبرها آمده بود که 25 تا 40 در صد از مردان بالاي 40 سال به ناتواني جنسي دچارند.
از طرفي در آمارها مي خوانيم که بين 40 تا 75 درصد از مردم به صورت خوددرماني از انواع داروها استفاده مي‌کنند. اين در حالي است که بسياري از داروها ممکن است موجب بروز ناتواني جنسي شوند و اين موضوع در 25 درصد از افرادي که به درمانگاه‌هاي ناتواني جنسي مراجعه مي‌کنند، مشاهده مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اين صورت، وقت و هزينه زيادي صرف درمان آن مي‌شود، در حالي که علت آن ساده و مشخص است.
آقاي دکتر صفري‌نژاد مشاور ناتواني جنسي ،درباره داروهاي عامل بروز ناتواني جنسي در مردان توضيح مي دهند:
چرا برخي داروها موجب بروز ناتواني جنسي مي‌شوند؟
سوال خوبي است. ببينيد، بسياري از مواد دارويي سبب اختلال نعوظ، کاهش ميل جنسي و اختلال انزال مي‌شوند، هر چند مکانيسم آن در بسياري از موارد ناشناخته است و مطالعات کنترل شده کمي در اين زمينه انجام شده است. ناقل‌هاي شيميايي اعصاب مرکزي شامل هيدروکسي تريپتامين، نورآدرنالين و دوپامين در عملکرد جنسي دخالت دارند و ممکن است با داروهاي آنتي‌سايکوتيک يا ضد روانپريشي و ضد افسردگي و داروهايي که از طريق اعصاب مرکزي يعني مغز موجب کاهش فشارخون مي‌شوند، تداخل کنند و عملكرد جنسي مردان را مختل كنند.
از داروهايي که ضدهورمون مردانه است براي ما بگوييد. چه داروهايي از اين گروه موجب ناتواني جنسي مي‌شود؟
سايمتيدين از جمله داروهايي است كه ضد گيرنده‌هاي هيستاميني h2 است و موجب کاهش ميل جنسي و اختلال نعوظ مي‌شود. به نظر مي‌رسد علت اين عارضه ناشي از عملکرد ضد هورمون جنسي مردانه اين دارو و افزايش پرولاکتين خون است. داروهاي ديگري که موجب اختلال نعوظ مي‌شوند، استروژن‌ها و داروهاي با اثر ضد هورمون جنسي مردانه مانند کتوکونازول و سيپروترون استات است.
آيا داروهاي ضد فشارخون مي توانند موجب ناتواني جنسي ‌شود يا خير؟
بله، داروهايي که براي درمان بيماران مبتلا به پرفشاري خون به کار مي‌رود، کم و بيش بيماران را به اختلالات نعوظ دچار مي‌کند. داروهايي مانند متيل‌دوپا و کلونيدين از طريق تاثير بر هيپوتالاموس 10 تا 25 درصد مردان، سبب اختلال نعوظ آنان مي‌شود. رزرپين موجب کاهش ذخيره کاتکولامين‌ها مانند دوپامين و آدرنالين و 5 هيدروکسي تريپتوفان و در نتيجه اختلال نعوظ مي‌شود. همچنين رزرپين از طريق ايجاد افسردگي نيز سبب ناتواني جنسي و اختلال انزال مي‌شود.
داروهاي ضد پر فشاري خون در برخي موارد از طريق تاثير روي عضلات صاف سبب اختلال نعوظ مي‌شود. داروهاي بلوک‌کننده‌هاي کانال‌هاي کلسيم يکي از اين گروه داروها است. داروهايي مانند فنوکسي بنزامين و فنتولامين نيز موجب ناتواني جنسي و اختلال انزال (انزال به داخل مثانه) مي‌شود. داروهاي مهارکننده گيرنده‌هاي بتا آدرنرژيك مانند پروپرانولول و آتنولول بيشتر از طريق تاثير محيطي، موجب اختلال نعوظ مي‌شوند.
داروهاي مدر (ادرار آور) هم از گروه داروهاي کنترل‌کننده فشارخون هستند. آيا اين دسته دارويي هم موجب بروز ناتواني جنسي آقايان مي‌شود؟
داروهاي مدر کمترين عارضه را از نظر ايجاد اختلالات جنسي در ميان داروهاي ضد پرفشاري خون دارند. از مدرهاي تيازيدي مانند هيدروکلروتيازيد به‌عنوان داروهاي کنترل‌کننده فشارخون كه سبب اختلال نعوظ و کاهش ميل جنسي مي‌شود، مي‌توان نام برد.
مدرهاي کاهش‌دهنده دفع ادراري پتاسيم مانند اسپيرينولاکتون حداکثر در 30 درصد مردان، اختلال نعوظ ايجاد مي‌کند. اين داروها مي‌توانند سبب کاهش ميل جنسي شده و موجب بزرگ شدن پستان‌ها و درد در آنها شوند. در برخي مطالعات 31 درصد از افرادي که براي درمان افزايش فشارخون، فقط از مدرها استفاده مي‌کردند، دچار ناتواني جنسي شده‌اند.
داروهاي موثر بر عروق چطور؟
اگر بخواهم درباره اين داروها بگويم، بايد به داروهاي مهارکننده گيرنده‌هاي بتا يا بتابلوکرها اشاره مي‌کنم. از اين گروه، پروپرانولول، قوي‌ترين دارويي است که در مقايسه با هم گروه‌هاي خود مانند آتنولول، پيندولول و متوپرولول بيشتر موجب ناتواني جنسي مي‌شود. اين دارو در 15 درصد از موارد ممکن است سبب اختلال نعوظ شود. بلوک‌کننده‌هاي گيرنده‌هاي آلفا نظير دوکسازوسين ممکن است با تاثير بر اعصاب سمپاتيک، موجب بهبود نعوظ شوند. مهاركننده‌هاي آنزيم مبدل آنژيوتانسين مانند کاپتوپريل و انالاپريل بر نعوظ تاثير ندارند.
داروهاي آرام بخش هم ممکن است موجب بروز ناتواني جنسي شوند؟
بله، داروهاي آرام بخش مي‌توانند سبب ناتواني جنسي و کاهش ميل جنسي و اختلال انزال شوند که اين عارضه ناشي از آثار تسکيني، افزايش پرولاکتين و تاثير روي دستگاه عصبي خودکار و اعصاب مرکزي است. همه داروهاي ضد افسردگي به درجات گوناگون سبب ناتواني جنسي، کاهش ميل جنسي و تاخير در ارگاسم يا اوج عمل جنسي يا از بين رفتن آن مي‌شوند. بنزوديازپين‌ها مانند ديازپام، اکسازپام، لورازپام و كلرديازپوكسايد و همچنين مپروبامات که از گروه داروهاي کاربامات و ضد اضطراب است، سبب کاهش ميل جنسي و همچنين سبب ناتواني جنسي مي‌شوند.
داروهاي پايين آورنده چربي هم موجب ناتواني جنسي مي‌شوند؟
بله، به ويژه کلوفيبرات از جمله داروهايي است که براي درمان افزايش چربي خون مصرف مي‌شود كه در 14 درصد از افراد موجب ناتواني جنسي شده است.
و نکته آخر؟
نکته مهمي که بايد يادآوري کنم اين است که در ميان افرادي که به علت بيماري‌هاي قلبي‌عروقي از داروهاي مربوطه استفاده مي‌کنند، آشنايي آنان با عارضه ناتواني جنسي ناشي از اين داروها موضوع شايعي است و حتي در برخي از اين موارد، افراد براي برگشت توانايي جنسي خود، دارو را کنار مي‌گذارند. تعداد زيادي از داروها مي‌توانند در پي عوارض نا خواسته آنها سبب اختلال نعوظ شوند، به طوري که ممکن است تا 25 درصد از علل ناتواني جنسي در افرادي که به کلينيک‌هاي ناتواني جنسي مراجعه مي‌کنند، دارويي باشد.
منبع: iransalamat.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۲۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف اعزام قطار‌های تندروی خط ۵ مترو تهران در عصر امروز

شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه ضمن عذرخواهی به اطلاع مسافران محترم خط ۵ می‌رساند، صبح امروز به دلیل بروز اختلال در این خط، اعزام قطار‌های تندرو متوقف شد که با تلاش بی‌وقفه همکاران فنی، این اختلال به طور موقت رفع و تلاش شد تا اعزام‌های تندرو مجدداً از سرگرفته شود؛ اما به منظور انجام بررسی‌های دقیق‌تر، حفظ ایمنی و اطمینان از عملکرد صحیح سیستم، اعزام این قطار‌ها تا اطلاع ثانوی متوقف شده است؛ بنابراین با توجه به اینکه زمان لازم برای بررسی‌های ایمنی دقیقاً مشخص نیست، بعد از ظهر امروز تمام قطار‌های خط ۵ از مبدا تهران به سمت گلشهر به صورت عادی اعزام خواهند شد.

لازم به ذکر است اختلال پیش آمده در سیستم کنترل علائم خط بر روی اعزام قطار‌های عادی نیز تأثیر گذاشته و حرکت قطار‌ها با کندی انجام می‌شود.

 باتوجه به حذف قطار‌های تندرو و کندی حرکت در این خط، از مسافران محترم تقاضا می‌شود این موارد را در برنامه ریزی بازگشت خود لحاظ کنند تا به موقع به مقاصد خود برسند. 

اطلاعات تکمیلی در خصوص از سر گیری اعزام قطار‌های تندرو و رفع مشکل در خط ۵، متعاقباً به اطلاع عموم خواهد رسید. از صبر و شکیبایی مسافران محترم در طول زمان رفع این اختلال سپاسگزاریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • توقف اعزام قطار‌های تندروی خط ۵ مترو تهران در عصر امروز
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • خشونت در چهاردیواری‌های بدون شاهد
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد