Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-29@22:18:56 GMT

فشار خون بالا، ناتوانی جنسی می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۸۲۳۸۵

به گزارش شریان نیوز،رفشاری خون، یکی از بیماری‌های مزمن است. شایع‌ترین علت ابتلا به بیماری قلبی-عروقی و یکی از قوی‌ترین عوامل مستعدکننده در 500 هزار مورد سکته مغزی و همچنین عامل عمده در بیش از 5/1 میلیون سکته قلبی در سال پرفشاری خون است. فشارخون بالا یکی از عوامل اصلی در بروز مشکلات نعوظ است و مطالعه‌ای که نتایج آن در مجله انجمن طب سالمندان آمریکا چاپ شده، نشان می‌دهد حدود 49 درصد از مردان در سنین 40 تا 79 با فشار خون بالا دچار اختلال عملکرد نعوظ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به فشارخون بالای 14 روی 9، فشارخون بالا گفته می‌شود. عارضه‌های ناشی از فشار خون بالا در همه افراد مبتلا با یک شدت بروز نمی‌کند. ممکن است در برخی بیماران عوارض فشارخون بالا به سرعت تظاهر پیدا کند و در برخی دیگر بعد از گذشت چند سال. فشارخون بالا با آسیب به عروق خونی منجر به کاهش جریان خون در سراسر بدن می‌شود. کاهش جریان خون در نواحی لگن، به‌خصوص اندام تناسلی می‌تواند میزان رضایت‌مندی‌ جنسی را در مردان و زنان تحت‌تاثیر قرار دهد.
فشارخون بالا با ناتوانی جنسی در ارتباط است
به مرور زمان فشارخون بالا، به عروق خونی آسیب می‌رساند و باعث سفت و باریک شدن سرخرگ‌ها و محدودشدن جریان خون می‌شود و بروز مشکلات ثانویه‌ای مانند بیماری عروق کرونری قلب، سکته مغزی، نارسایی کلیه و... را به دنبال دارد. این اتفاق در عروق آلت تناسلی نیز ممکن است رخ بدهد. وقتی که عروق نواحی تناسلی در مردان و زنان به دنبال عارضه فشارخون بالا تنگ و سفت می‌شود، خون کمتری در ناحیه تناسلی قادر به جریان است و همین مساله مردان را در رسیدن به نعوظ و حفظ آن و زنان را در رسیدن به برانگیختگی جنسی و ارگاسم دچار مشکل می‌کند. البته تاثیر فشارخون زیاد بر عملکرد جنسی، برحسب شدت فشارخون، مدت زمان ابتلا و داروهای مصرفی متفاوت است. متاسفانه فشارخون بالا هیچ علامت یا نشانه‌ای ندارد. از این رو، بسیاری از افرادی که به فشارخون مبتلا هستند از وجود آن بی‌اطلاع‌اند.
پرفشاری خون، میل جنسی‌ و تمایل به برقراری را کاهش می‌دهد
شایع‌ترین اختلال جنسی ناشی از فشارخون بالا در مردان، اختلال در نعوظ و همچنین کاهش میل جنسی است. از آنجا که پرفشاری خون، باعث محدودیت جریان خون می‌شود، زمانی که خون ورودی و خروجی از آلت تناسلی به مقدار طبیعی نباشد، اختلال در نعوظ رخ می‌دهد.
از سوی دیگر، اگرچه در پی عارضه‌های فشارخون زیاد به‌تدریج میل جنسی فرد کم می‌شود و تحریک‌پذیری کاهش می‌یابد، اما در مواردی هم کاهش میل جنسی می‌تواند ثانویه به مشکل اختلال در نعوظ باشد.
به عبارت ساده‌تر، اختلال در نعوظ با اضطراب همراه است و وقتی که مردی در اثر فشارخون بالا دچار اختلال در نعوظ می‌شود و نمی‌تواند در رابطه جنسی سطح مطلوبی از عملکرد داشته باشد، ترس از اینکه دوباره این اتفاق بیفتد، اضطراب او را افزایش داده و ارتباط وی را با شریک جنسی تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و دیگر تمایلی به برقراری رابطه ندارد. چرا؟! چون هنگام رابطه زناشویی ناموفق است و در رسیدن به نعوظ و حفظ آن دچار مشکل می‌شود بنابراین رفته‌رفته میل جنسی به‌طور ثانویه تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد و پایین می‌آید. به همین دلیل است که اغلب این بیماران از کاهش میل جنسی رنج می‌برند.
ضمن اینکه در مردان دچار فشارخون بالا ممکن است سطح تستوسترون پایین بیاید. تستوسترون هورمون مردانه‌ای است که نقش مهمی در میل و تحریک‌پذیری جنسی مردان ایفا می‌کند.
البته مشکلات جنسی ناشی از فشارخون بالا محدود به مردان نیست و در زنان مبتلا نیز فشار خون بالا می‌تواند جریان خون را به واژن کاهش دهد.
اگر جریان خون به مهبل (واژن) کاهش یابد، منجر به کاهش میل جنسی یا برانگیختگی، خشکی واژن و در نهایت اختلال در رسیدن به اوج لذت جنسی می‌شود.
داروها هم بی‌تقصیر نیستند
بد نیست بدانید فشارخون بالا از دو راه عملکرد جنسی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد؛ فشارخون بالا به خودی‌خود می‌تواند به اختلال در نعوظ منجر شود اما برخی از داروها هم که برای درمان فشارخون بالا به کار می‌روند هم مزید بر علت هستند و می‌توانند عملکرد جنسی را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار دهند. این موضوع بیشتر در مورد داروهای ضدفشارخون قدیمی صدق می‌کند.
یکی از داروهایی که برای کنترل فشارخون مصرف می‌شوند، داروهای مدر هستند. با مصرف این داروها میزان مایعات اضافی از بدن دفع می‌شود. به واسطه کاهش مایعات، در مواقع بحرانی فشارخون پایین می‌آید، درنتیجه جریان خون در آلت تناسلی نیز کاهش پیدا می‌کند که منجر به اختلال نعوظ می‌شود. از دیگر داروها بتابلاکر هستند که از مهم‌ترین این داروهای مهارکننده می‌توان به پروپرانولول، آتنولول و متورال اشاره کرد.
خوشبختانه عملکرد داروهای جدید به‌گونه‌ای است که علاوه بر اینکه فشارخون را کنترل می‌کند، عارضه جانبی از نظر جنسی ایجاد نمی‌کند و حتی در مواردی منجر به بهبود عملکرد جنسی بیماران می‌شود.
رابطه زناشویی در افراد مبتلا به فشارخون می‌تواند خطرناک باشد
به‌طور طبیعی در شروع یا اوج رابطه زناشویی بر اثر تحریک عصب سمپاتیک، فشارخون افزایش می‌یابد. حال تصور کنید در افراد مبتلا به فشارخون بالای کنترل‌نشده یا فشارخون‌های خیلی بالا (١٨ روی ١٢) این افزایش فشارخون ممکن است مشکلات قلبی-عروقی ایجاد کند. معمولا اغلب مبتلایان به فشارخون مشکلات قلبی نیز دارند. در صورتی که این بیماران از داروهای حاوی نیترات مثل «نیتروکانتین» و «نیتروگلیسیرین» استفاده می‌کنند، به هیچ‌وجه نباید برای رفع مشکلات جنسی‌شان، خودسرانه یا به توصیه اطرافیان داروهایی مثل «سیلدنافیل یا ویاگرا» و «تادالافیل» و داروهای مشابهی از این خانواده را مصرف کنند چون با مصرف این داروها دچار افت بسیار شدید و ناگهانی فشارخون می‌شوند که مرگبار است و منجر به سکته قلبی و ایست قلبی می‌شود.
استرس رابطه مستقیمی با افزایش فشارخون بالا دارد
مشکل اینجاست که افراد به‌دلیل تابو بودن این مسائل از بیان مشکلات جنسی خود به پزشک امتناع می‌کنند. از سوی دیگر، برخی از پزشکان هم حین معاینه بیمار از او نمی‌پرسند که آیا در روابط جنسی دچار تغییرات و مشکلاتی شده یا نه.
در حالی که باید حتما درباره مشکلاتی که از نظر میل جنسی یا برانگیختگی و ارگاسم پیش آمده، با پزشک صحبت کرد. حتی کوچک‌ترین تغییرات را باید جدی گرفت و آن را مطرح کرد تا متخصص مربوط با تمهیدات خاصی که می‌اندیشد از میزان عوارض پرفشاری خون و اختلال در عملکرد جنسی بکاهد.
افراد مبتلا به فشارخون می‌توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم، فشارخون خود را پایین نگه دارند و زندگی جنسی خود را بهبود بخشند. برای این منظور توصیه می‌شود رژیم غذایی مناسب داشته باشند، فشارخونشان را کنترل کنند و از سطح استرس و اضطرابشان بکاهند. استرس رابطه مستقیمی با افزایش فشارخون بالا دارد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد با داشتن روابط زناشویی منظم 1 یا 2 بار در هفته حتی در حد نوازش و معاشقه، اضطراب شخص کاهش می‌یابد و به کنترل فشارخون کمک می‌کند.
مبتلایان به پرفشاری خون که دچار مشکلات قلبی-عروقی نیز هستند، نباید فراموش کنند که نکشیدن سیگار و قلیان، مصرف نکردن الکل، کاهش مقدار نمک در رژیم غذایی، مصرف موادغذایی سالم، به‌خصوص میوه و سبزیجات، از دست دادن وزن اضافی و داشتن فعالیت ورزشی منظم می‌تواند نقش موثری در بهبود وضعیت فعلی‌شان داشته باشد. ضمن اینکه با داشتن وزن ایده‌آل، اعتماد به‌نفس فرد افزایش می‌یابد و این موضوع می‌تواند با ایجاد احساس اینکه جذاب‌تر هستند، کمک کند تا زندگی جنسی خود را بهبود بخشند.
اگر با رعایت تمامی این موارد مشکل از بین نرفت، حتما باید به یک سکس‌تراپیست (مشاور جنسی) مراجعه کرد چراکه گاهی مشکلات جنسی افراد تحت‌تاثیر چند عامل مختلف ایجاد می‌شود، بنابراین لازم است که تمامی عوامل دخیل سبب‌ساز در این زمینه بررسی و با روش‌های مختلف دارویی و غیردارویی درمان شوند. داروهای ضد فشار خون ممکن است ناتوانی جنسی ایجاد کنند
فشار خون بالا می‌‌‌تواند هم در مردان و هم در زنان عوارض جنسی ایجاد کند. برای حل این مشکل باید فشار خون را پایین آورد. در برخی از افراد با تغییر شیوه زندگی می‌توان فشار خون را پایین آورد اما بسیاری از بیماران نیاز به تجویز داروهای ضدفشار خون دارند.
اما مشکلی که برای بسیاری از مردان پیش می‌آید، این است که برخی از انواع داروهای ضدفشار خون می‌توانند ناتوانی نعوظ ایجاد کنند. این عارضه ممکن است باعث شود مصرف مداوم دارو برای بیماران مشکل شود، به‌خصوص اگر فشار خون بالا قبلا برایشان علامتی ایجاد نکرده باشد. تخمین زده می‌شود ۷۰ درصد مردانی که دچار عارضه جانبی داروهای ضدفشار خون می‌شوند، مصرف این داروها را قطع ‌کنند.
با اینکه عارضه جانبی ناتوانی نعوظی در بسیاری از داروهای ضدفشار خون گزارش شده، برخی از این دارو با احتمال بیشتری باعث مشکلات جنسی می‌شوند. از طرف دیگر، برخی از داروهای ضدفشار خون حتی ممکن است باعث بهبود یافتن اختلال نعوظ در برخی از مردان شوند.
میان داروهای ضدفشار خون داروهای ادرارآور یا مدر مانند داروی هیدروکلروتیازید و داروهای مسدودکننده گیرنده بتا مانند آتنولول می‌توانند مشکلات نعوظ ایجاد کنند. از طرف دیگر، این دو گروه داروها احتمالا نخستین داروهایی هستند که پزشکتان در صورت تاثیر نبخشیدن رژیم غذایی و ورزش برای شما تجویز می‌کند.
اگر داروهای ادرارآور مانند هیدروکلروتیازید برای شما تجویز شده باشد، باید تا هنگامی که فشار خون بالای شما کنترل شود، به مصرف آن ادامه دهید، اما اگر با مصرف این داروها دچار مشکلات نعوظی مداوم شدید یا با وجود مصرف دارو فشار خونتان دوباره بالا رفت، ممکن است پزشکتان این داروها را با داروهای دیگری که باعث اشکال نعوظ با احتمال کمتری می‌شوند، جایگزین کند. یک راه دیگر تجویز ترکیبی از داروهای ضدفشار خون است که ممکن است فشار خون شما را بهتر کنترل کند و خطر اختلال نعوظ را کاهش دهد.
اگر داروهای مسدودکننده گیرنده بتا مانند آتنولول برای شما تجویز شده باشد، بهتر است از پزشکتان درباره احتمال اختلال نعوظ سوال کنید. در این مورد هم پزشکتان ممکن است دارویی را تجویز کند که با احتمال کمتری باعث بروز این مشکل شود.
داروهای ضدفشار خون که اختلال نعوظ ایجاد نمی‌کنند
برخی از گروه‌های داروهای ضدفشار خون ندرتا باعث اختلال نعوظ می‌شوند، از جمله:
گروه داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین مانند داروی کاپتوپریل
•گروه داروهای مسدودکننده گیرنده آلفا مانند داروی پرازوسین
• گروه‌ داروهای مسدودکنننده کانال‌های کلسیم مانند داروی آملودیپین
•گروه داروهای مهارکننده گیرنده آنژیوتانسین II مانند داروی لوسارتان
• داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین رگ‌های خونی را گشاد می‌کنند و جریان خون را افزایش می‌دهند. اختلال نعوظ در این گروه داروها نادر است و در کمتر از 1 درصد از بیماران رخ می‌دهد.
• داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین یا مهارکننده ACE مانند داروی کاپتوپریل رگ‌های خونی را گشاد می‌کنند و جریان خون را افزایش می‌دهند. این گروه‌ها ندرتا و در کمتر از 1 درصد بیماران عارضه جانبی جنسی ایجاد می‌کنند. چند دارو در این رده قرار می‌گیرند و به نظر می‌رسد نداشتن عارضه جانبی جنسی در مورد همه آنها مصداق دارد.
یک رده دیگر از داروهای ضدفشار خون داروهای مسدودکننده کانال کلسیم مانند آملودیپین، دیلتیازم یا وراپامیل هستند. این گروه داروها ندرتا اختلال نعوظ ایجاد می‌کنند اما ممکن است مشکلات نعوظ در برخی از داروهای این گروه کمتر از دیگر داروهای این گروه باشد. پزشکتان می‌تواند در این باره به شما توضیح دهد.
به‌طور کلی، داروهای مسدودکننده گیرنده آلفا نیز مشکلات نعوظ ایجاد نمی‌کنند.
در واقع، در یک بررسی، شمار اندکی از مردانی که یکی از این داروها به نام دوکسازوسین را مصرف می‌کردند، پس از ۲ سال مصرف دارو اختلال نعوظشان صد درصد بهبود یافت.
داروهای ضدفشار خونی که با نام مسدودکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین II شناخته می‌شوند مانند داروی لوسارتان نه‌تنها مشکلات نعوظ ایجاد نمی‌کنند، بلکه ممکن است کارکرد جنسی را در مردان دارای فشار خون بالا بهبود بخشند.
اگر داروی شما باعث اختلال نعوظ شد
به پزشکتان بگویید که فکر می‌کنید داروی ضدفشار خونتان احتمالا باعث اختلال کارکرد جنسی شما شده است.
اگر دارو و نه خود فشار خون بالا باعث مشکل نعوظ شده باشد، تجویز دارویی دیگر ممکن است مشکل را حل کند. هیچ‌گاه داروی ضدفشار خونتان را بدون مشورت با پزشکتان قطع نکنید. پزشکتان همچنین ممکن است داروهای بهبوددهنده نعوظ مانند ویاگرا یا سیالیس را برای شما تجویز کند. البته توجه داشته باشید که داروهای بهبوددهنده نعوظ برای مردانی که فشار خون بالای درمان‌نشده دارند، ایمن نیستند. همچنین این داروها برای مردانی که داروهای ضدفشار‌خون مسدودکننده گیرنده آلفا مانند پرازوسین دریافت می‌کنند یا مردانی که داروهای نیتراتی برای بیماری قلبی مصرف می‌کنند، ایمن نیستند.
با پزشکتان صادق باشید
اگر فشار خون بالا دارید یا داروهای ضدفشار خون مصرف می‌کنید و دچار اختلال جنسی شده‌اید، لزومی ندارد که این مساله را پنهان کنید و زندگی‌ مشترکتان را بدون ارضای جنسی بگذرانید. باید با پزشکتان صادق باشید و مشکلتان را با او در میان بگذارید. هرچه پزشکتان بیشتر درباره شما بداند، بهتر می‌تواند فشار خون بالایتان را درمان و به شما کمک کند زندگی زناشویی طبیعی داشته باشید. پزشکتان ممکن است این سوالات را از شما بپرسد:
• چه داروهایی مصرف می‌کنید؟
• آیا رابطه زناشویی شما با همسرتان به تازگی تغییر کرده است؟
• آیا احساس افسردگی می‌کنید؟
• آیا نسبت به حالت معمول احساس استرس بیشتری می‌کنید؟
به غیر از کمک‌هایی که پزشکتان می‌تواند به شما بکند، خودتان نیز با انتخاب گزینه‌های شیوه زندگی سالم می‌توانید فشار خونتان را پایین بیاورید و به‌طور بالقوه زندگی زناشویی‌تان را بهبود ببخشید. گزینه‌های شیوه زندگی سالم شامل سیگار نکشیدن یا سایر راه‌های استفاده از تنباکو، خوردن غذاهای سالم، کاهش میزان مصرف نمک در رژیم غذایی، کم کردن وزن اضافی و ورزش کردن به‌طور مرتب است.
داشتن بدنی متناسب هم اعتماد به‌نفس شما را افزایش می‌دهد و هم باعث می‌شود احساس جذابیت بیشتری کنید. از طرفی، می‌تواند به بهبود زندگی زناشویی شما هم کمک کند.
*روان‌پزشک و روان‌درمانگر جنسی و خانواده

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۲۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در مسیر قهرمانی، اوسمار و اولین چالش بزرگ

به گزارش ورزش سه، شاید منشاء خیلی از عوض شدن‌ها در لابه لای همین شکست هاست.بهمن ۹۸ که یحیی آمد شیفته فوتبال هجومی و زیبا بود اما هرچه گذشت او نتیجه گراتر شد و اقتصادی . فقط آنهایی که زیر خاک اند تغییر ناپذیرند و شاید شکست در اراک یکی از همان پیچ هایی باشد که افکار هجومی اوسمار را در فوتبال ما تغییر دهد.شاید هم او درس بزرگی را از این ناکامی تاریخی گرفته و‌ دیگر اینچنین بی محابا دست به تغییرات گسترده نزند ! بی تردید ذهن‌‌ او همانند میلیون‌ها هوادار درگیر این است چه شد تیمش که گل نمی خورد، 
در کمتر از ۳۰ دقیقه ناگهان ۴ بار دروازه اش باز شد؟ کجای کار می لنگید؟ ایراد کار چه بود که قرمزها یک جام را در اراک جا گذاشتند و با چهره ای شوک‌زده در آستانه یکی از فینال‌های لیگ جاری( بازی چهارشنبه با سپاهان) به تهران بازگشتند؟

پرسش اول این است که آیا اوسمار همه واقعیت را می گوید و یا‌ تنها قسمتی از آن را؟ او در اراک گفت به هیج وجه به بازی با سپاهان فکر نمی کردم. کدهایی وجود دارد که حرف او را تائید می‌کند اما او نگفت تا دقیقه چند این نبرد حذفی، چنین افکاری داشت؟ موضوع دقیقا همین تغییر نگرش در حساس‌ترین دقایق بازی بود.

اوسمار جام می خواست.او در حال تثبیت ریشه هایش در فوتبال ایران به عنوان سرمربی موفق است ‌ تا بازار پر مشتری آسیا را به دست بیاورد ، اما شرط اول این است که او باید در فوتبال ایران به جام برسد. 

به همین خاطر او راست می گوید که به بازی با سپاهان فکر نمی کرده. بی ترس از خستگی و مصدومیت، با همان ترکیب همیشگی ( منهای غیبت اجباری عالیشاه) به اراک آمد. تیمش را هجومی چید و ۲ گل هم زد .

اما به نظر می آید بین ۲ نیمه، افکار محتاطانه، کم کم سراغش آمد. سروش رفیعی که یکی از مهم‌ترین عناصر تدافعی در جمع کردن توپ های سوم‌ و سرگردان در ۱۸ تیم خودی و همچنین طراح اصلی حملات است، جای خود را به وحید امیری داد. با این وجود وحید به جلو رفت و خدابنده لو جای سروش را پر کرد. در اوج حملات آلومینیوم در شروع نیمه دوم، پرسپولیس باز هم  در دفاع مستحکم نشان داد.اما از دقیقه ۶۰ تعویض های اوسمار رنگ و بوی بازی با سپاهان را گرفت. بیرون کشیدن ۳ عنصر موثر هجومی ( ترابی، کریم و ارونوف) عملا خیال حریف را از حملات پرسپولیس جمع کرد اما یک تعویض خیلی خاص در این بین انجام شد که اوسمار نمی تواند بگوید آن را صرفا به واسطه جریان بازی انجام دادم. دانیال اسماعیلی فر بخاطر محرومیت ،بازی با سپاهان را از دست داده است. اوسمار در ۱۵ دقیقه انتهایی قصد آزمایش فرجی در آن منطقه را داشت. بدون آنکه دانیال از زمین خارج شود،  فرجی به دفاع راست رفت و دانیال جای ترابی را گرفت .

از دقیقه ۸۵ تا ۱۲۲ پرسپولیس ۴ گل خورد که در همه آنها رد پای تعویض های اوسمار هویدا بود.

سروش و خدابنده‌لو نبودند تا توپ‌های سرگردان در ۱۸ را جمع کنند.گل اول و دوم دقیقا از همین نقطه زده شد آن هم در روزی که ریگی خسته‌ و پر اشتباه بود.در صحنه گل سوم  شروین بزرگ به راحتی روی سر فرشاد فرجی، ضربه مهمی را زد و دست آخر در گل چهارم باز هم نفوذ از منطقه  راست، کات بک و عقب ماندن اسدبیگی و ضربه نهایی نقی زاده.

اینها همه کدهایی بود از ۴ گلی که اگر اوسمار دست به ترکیب اولیه اش نمی زد شاید هرگز ، زده نمی شدند! 
اگر حقیقتا اوسمار این تعویض ها را بی توجه به بازی با سپاهان انجام داده باشد باید گفت؛ خودکشی بی دلیلی را مرتکب شدی مرد ! (البته او این مسئله را تکذیب کرد).

سوال مهم‌ در مورد بیرو؛ در حد پنالتی هم آماده نبود؟
حق رفیعی جوان بود که در جام حذفی بازی کند، حتی اگر بیرانوند مشکل مصدومیت هم نداشت ، باز باید به واسطه چند نمایش تحسین بر انگیزی که او در لیگ انجام داده بود درون دروازه پرسپولیس قرار می‌گرفت .اما اوسمار مرتکب یک اشتباه بزرگ شد. او می توانست بیرانوند را با خود به اراک ببرد تا هنگام ضربات پنالتی با میدان دادن به او نتیجه برد را تا ۸۰ درصد تضمین کند.یحیی فصل قبل مقابل پارس ون اصفهان با همین تعویض مانع خلق شگفتی ‌و شکست تیمش در اولین گام شد تا دست آخر فاتح جام حذفی با شکست استقلال شود.مسلما ارزش بازی با سپاهان چند برابر جام حذفی است اما با توجه به اینکه بیرانوند ۵ روز قبل گج دستش را باز کرده بود‌ دست کم توانایی حضور در ضربات پنالتی را داشت. اما در این مورد ، اوسمار تصمیم سخت گیرانه ای را اتخاذ کرد. تصمیمی در حد از دست دادن یک جام.

حتی اگر  اوسمار بواسطه ارزش و اهمیت دیدار روز چهارشنبه، تیمی متشکل از ذخیره ها ‌‌و چند بازیکن اصلی را به مصاف آلومینیوم می فرستاد و حذف هم می‌شد، شاید خیلی ها این تصمیم را عاقلانه می دانستند . اما او تصمیم گرفت با همه قوا بیاید.با این وجود چند تصمیم موجب شد هم جام حذفی را از دست بدهد و هم تیمش را از حیث روحی و جسمی مستهلک کند.

احتمالات بعد از این وقایع
فعلا برای قضاوت زود است.شاید ساعت های پایانی روز چهارشنبه، در خاتمه دو بازی بسیار حساس ، تراکتور و استقلال در تبریز و سپس پرسپولیس و سپاهان در تهران بشود فهمید خسارت های این جام حذفی تا چه حد بوده است.

تنها خوش شانسی پرسپولیس این بود که سپاهان هم با ترکیب اصلی‌اش به اهواز رفت و با وجود شکست دادن استقلال ملاثانی، مجبور شد ۱۲۰ دقیقه در گرمای خوزستان بدود.

حوالی ساعت ۲۲ روز چهارشنبه بعد از انجام این دو دیدار، نمای بهتری از خروجی تصمیمات شامگاه جمعه به دست‌مان می آید.

بدترین اتفاق برای قرمزها این است که آنها بفهمند این شکست موجب شد در فاصله کمتر از ۵ روز ۲ جام را از دست بدهند.

البته با هر احتمالی در شکست ،تساوی و برد سرخابی‌ها در روز چهارشنبه،  فاصله آنها از هم آنقدر دور نمی شود که بگوئیم کار تمام شده است. در بهترین حالت برای آبی ها ، آنها در روز  شکست تراکتور و پرسپولیس،  می توانند ۴ امتیاز از رقیب پیش بیافتند .

از سوی دیگر در صورت پیروزی تراکتور و پرسپولیس، شاگردان اوسمار می توانند با دو امتیاز بیشتر ،صدرنشین جدید لیگ برتر شوند، نتیجه ای که قطعا غم تلخ حذف جمعه شب را با خود می‌شوید و می‌برد .

مهدی طاهرخانی

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • توقف اعزام قطار‌های تندروی خط ۵ مترو تهران در عصر امروز
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • خشونت در چهاردیواری‌های بدون شاهد
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • اختلال در مسیر قهرمانی، اوسمار و اولین چالش بزرگ